Procurorii DIICOT încearcă să convingă instanța că frații Andrew și Tristan Tate trebuie să rămână în arest preventiv, pentru continuarea cercetărilor din dosarul în care sunt acuzați de constituire de grup infracțional organizat, trafic de persoane și viol. Ancheta a început după ce Ambasada SUA în România a sesizat că în vila din Pipera a fraților Tate este sechestrată o femeie cetățean american. După ce ancheta a început în România, pe urmele fraților Tate ar fi pornit și autoritățile americane, însă nu pentru aceleași fapte, ci pentru resursele financiare ale acestora și bani care ar fi direcționați către paradisuri fiscale, unde aceștia ar avea firme în care sunt asociați cu parteneri americani, au declarat în exclusivitate pentru Gândul surse judiciare.
Mai mult, interesul major al SUA ar fi legat de convertirea lui Andrew Tate la islam, în noiembrie 2021, iar investigațiile ar fi canalizate către eventuale legături ale acestuia cu grupări teroriste.
De altfel, Andrew Tate a plecat marți din arest la Curtea de Apel București cu Coranul. El a ieșit din duba poliției având o mână legată cu cătușe de fratele său, Tristan Tate, iar în cealaltă mână ținea Coranul, la vedere.
Până acum, în dosarul de la DIICOT, care a ajuns marți pe masa judecătorilor de la Curtea de Apel București și care are 17 volume, nu sunt identificate conturile fraților Tate.
Surse judiciare au declarat, pentru Gândul, că în perioada următoare anchetatorii vor face toate demersurile necesare pentru a da de urma banilor de offshore-uri, mai ales că Andrew Tate a susținut, în unul dintre multele apariții din social media, că ei au conturi în 19 țări.
Andrew Tate ar fi cochetat cu religia islamică încă de la începutul anului 2021 și s-a convertit la islam în luna noiembrie a aceluiași an.
După ce frații Tate au fost arestați în România de procurorii antimafia, Sameera Khan, o fostă participantă la concursurile de frumuseţe din SUA care face parte din anturajul lui Tate, a scris pe Twitter că talibanii din Afganistan sunt îngrijoraţi de soarta lui Andrew Tate. Sameera Khan a mai spus că a găzduit o conferinţă pe „Twitter space” la care au luat parte mai mulţi talibani din Afganistan, a scris newsweek.com.
„Ei sunt îngrijoraţi de soarta lui Andrew Tate şi ne întreabă dacă a fost eliberat. Ei spun că occidentalii au nevoie de Andrew Tate pentru că sunt oprimaţi de feministe”, spunea Sameera Khan.
Andrew și Tristan Tate, alături de complicele lor Georgiana Naghel și fosta polițistă Luana Alexandra Radu, au fost scoși marți din arest, după 12 zile, și duși la Curtea de Apel București, pentru contestația lor la măsura arestării preventive pentru 30 de zile, decisă de Tribunal în 30 decembrie 2022.
Instanța a încheiat judecata și urmează să decidă, marți, dacă frații Tate și cele două românce rămân în arest preventiv, dacă vor fi plasați în arest la domiciliu sau dacă vor fi cercetați în libertate, sub control judiciar, măsură care le-ar aduce și interdicția de a părăsi România.
Eugen Vidineac, avocatul fraților Tate, a spus, într-un interviu în exclusivitate pentru Gândul (mai multe detalii AICI), că procurorii Direcției de Investigare a Infracțiunilor de Criminalitate Organizată și Terorism nu au probe care să susțină acuzațiile formulate și că la baza întregului dosar nu ar sta decât declarația uneia dintre victime, o femeie din Republica Moldova.
Fraților Tate li s-a schimbat calitatea din martori în suspecți și din suspecți în inculpați, în seara zilei de 29 decembrie 2022, dată până la care aceștia au avut calitatea de martori, astfel încât nu ar fi avut posibilitatea să studieze dosarul de urmărire penală. Britanicii au fost reținuți cu prilejul aducerii la cunoștință a calității de inculpați și a emiterii ordonanței de reținere de către procurorul DIICOT, a precizat avocatul Eugen Vidineac.
CITEȘTE ȘI: